שעון נוכחות – מה החשיבות שלו עבורנו

שעון נוכחות

אחד הכלים והאמצעים החשובים ביותר ביחסי עובד-מעביד, הוא שעון נוכחות. על פניו, לנו בתור מעסיקים או בתור עובדים, זה נראה כלי או אמצעי סטנדרטי. אנחנו רגילים אליו, הוא נמצא בכל מקום עבודה כמעט כבר עשרות שנים, הוא חלק בלתי נפרד מכל מקום עבודה. 

אך המשמעות שיש לו היא רבה, ובמובנים רבים מסמלת את הקשר שבין עובד למעביד, כאשר עם השנים כל התחום השתנה והתפתח, כך שנוצרו הרבה יותר אפשרויות שניתן לבצע אותן ולהשתמש בהן, דרך השעון. 

שעון נוכחות כפי שאנחנו מבינים ויודעים, נועד לאפשר לעובד להעביר כרטיס ברגע שהוא מגיע לעבודה, ברגע שהוא יוצא ממנה, וכן אם הוא נדרש, בכל מצב בו הוא יוצא להפסקה וחוזר ממנה. הרעיון הוא, שכך המעסיקים ידעו מתי העובדים הגיעו למקום העבודה ומתי הם יצאו ממנה, על מנת שיוכלו לחשב כמה לשלם להם, על מנת שיוכלו לוודא שהם אכן מבצעים את שעות העבודה שלהם במלואם, וכן בשביל שיוכלו לנתח את היחס שבין שעות העבודה לתפוקה שלהם. 

עבור העובדים, שעון הנוכחות מאפשר גם הגבלה של שעות עבודה בצורה מבוקרת, מפוקחת ובאופן אובייקטיבי, וכן זה מאפשר להם לדעת כמה שעות הם עשו כל חודש, להשוות בין הנתונים לבין השכר שהם מקבלים ועוד. 

מה הן האפשרויות החדשות ששעון נוכחות מספק לנו

כאמור, עם השנים נוצרו אפשרויות חדשות בשימוש בשעון נוכחות. למשל, כיום כל המידע מועבר למחשב ומאפשר לבצע הרבה יותר ניתוחים ועיבודים של המידע. בין אם זה אומר השוואות בין מה שהעובדים נתנו במהלך כל חודש, השוואות בין עובדים שונים, אפשר לבדוק בצורה יותר טובה וברורה מה בדיוק עושים העובדים כשהם נמצאים במקום העבודה.

צריך לציין, שעון נוכחות גם מהווה הרבה פעמים את סמן הכניסה של העובד למקום העבודה מבחינת אבטחה. גם פה חל שינוי, שכן כבר לא מדובר רק על "להעביר כרטיס" אלה היום אפשר להשתמש בשעונים שדורשים טביעת אצבע, סריקת עין, הקלדת נתונים ועוד. מה שמקשה מאוד על גורמים זרים להיכנס למקום וכן מקשה על עובדים לרמות את המעסיק.