עורך דין דיני עבודה – האיש שידע לפתור עבורנו כל בעיה

עורך דין דיני עבודה- פותר בעיה

עובדים אשר מבקשים להגיש תביעה נגד מקום העבודה שלהם, בין אם זה בגין הרעת תנאים ובין אם זה בגלל הפרת חוזה או כל סיבה אחרת הקשורה לדיני עבודה, צריכים לוודא תחילה שיש להם קייס משפטי לתביעה ולהגיע אליה מוכנים.

במילים אחרות, הם צריכים לשכור עורך דין דיני עבודה שיבחן את המקרה שלהם ויחליט האם הוא רלוונטי, האם יש להם סיבה משפטית אמיתית להגיש תביעה ומה הסיכוי שלהם לנצח. בהתאם, הוא גם יחליט האם לייצג אותם וכיצד לעשות זאת. לבד, הם לא יוכלו לעשות זאת.

מדוע צריך לשכור עורך דין?

בעיקרון, כל הליך משפטי חייב בייצוג של עורך דין, בהנחה כמובן ורוצים להצליח ולצאת ממנו עם הישגים. אם בוחרים שלא לנהוג כך, יש סיכוי סביר שעוד לפני שמגיעים להליך המשפטי עצמו, הצד השני ידע איך להתמודד עם הבעיה ולבטל את התביעה או לחילופין, להציע הצעה פחות טובה לתובע, ובכל זאת הוא ייקח אותה, מחוסר ברירה או מחשבה מוטעית שהיא טובה עבורו.

עורך דין דיני עבודה ילמד את המקרה ויחליט, האם ראוי לפנות בשמו לבית משפט ולהגיש תביעה או שמא, האם נכון לנסות ולהגיע לפשרה בטרם מגיעים לבית משפט. עורך דין עם ניסיון, ידע להציג את הסיכונים מול הסיכויים בצורה נכונה. כך אפשר להעריך, פחות או יותר, מה יהיו התוצאות.

כיצד עורך דין מסתכל על המקרה שמולו?

צריך לומר, כל עורך דין מסתכל על המקרה שהוצג בפניו, בצורה שונה. ישנם עורכי דין, שלא מחשבים סיכויים ומוכנים לייצג כל לקוח בכל מקרה. בין אם זה מתוך מחשבה אנוכית שהם יכולים להרוויח בכל מקרה, ובין אם מתוך מחשבה ואמונה שכל לקוח זכאי לייצוג ותמיד אפשר לנצח.

לעומת זאת, ישנם עורכי דין שיעדיפו להציג בפני הלקוח את האמת. כלומר, אם אין לו סיכוי או סיכוי נמוך, הם ימליצו לו לא לעשות שום דבר או להגיע לפשרה. הרי אין טעם להשקיע כסף וזמן בהליך משפטי שלא יוביל לשום מקום. לכן ההמלצה שלהם תהיה, לרדת מהתביעה או לנסות להתפשר ולקבל מה שנותנים.

איך עורך דין בונה תיק?

עורך דין דיני עבודה בונה תיק עבור הלקוח שלו, באופן דומה לתיקים בנושאים אחרים. הוא גובה עדויות, אוסף ראיות, ובונה סיפור עם נרטיב אשר מטרתו להציג את הלקוח שלו בתור קורבן אשר הצד השני, קרי המעסיק (לרוב), פעל במודע בשביל לפגוע בו.

הרבה פעמים, הוא מסתמך על אנשי מקצוע, כלומר, עדים מומחים בתחום, ייתכן מאוד שהוא גם מסתמך על קולגות וגורמים אחרים מתוך העסק, בין אם כאלה שנפגעו בעבר או בהווה על ידי המעסיק או אנשים שבעבר מצאו את עצמם בהליך משפטי מול המעסיק, בשביל להוכיח דפוס חוזר מצידו.