רכבים מסחריים יד 2 – מדוע משתלם לקנות יד שנייה

רכבים מסחריים יד 2

כל מי שמכיר מעט את שוק הרכב יודע לשנן את האמירה הידועה "רכב, ברגע שהוא הולך על הכביש, ערכו מתחיל להתחיל לרדת". זאת בניגוד לנדל"ן למשל, שרכישת המבנה והשימוש בו, איננה בהכרח מפחיתה מערכו אלא להיפך, ייתכן מאוד שעם השנים הערך שלו רק יעלה.

ההבדל בין השניים הוא ברור. רכב צובר בלאי מצד אחד ומצד שני, במקביל, חברות הרכב יוצרות דגמים הרבה יותר מתקדמים ואיכותיים. לכן זה רק טבעי, שערך הרכב ירד מהרגע שהתחילו להשתמש בו.

אם כך מדוע לרכוש רכב יד שנייה?

אם הערך של הרכב מתחיל לרדת ברגע שמתחילים להשתמש בו, עולה שאלה, מדוע לקנות רכב יד שנייה. אומנם המחיר שלו זול יותר, אך זה אומר שאם נרצה למכור אותו בעתיד, וסביר להניח שבשלב מסוים נרצה להחליף אותו ברכב חדש, הרי שהערך שלו יהיה הרבה יותר נמוך ואנחנו נפסיד מבחינה כלכלית.

הסיבה היא פשוטה. יש מקרים בהם אין צורך לרכוש רכב חדש, יש מקרים בהם רכב יד שנייה הוא מספיק טוב עבורנו, בשביל שנחליט לקנות אותו. במיוחד היום, שהרבה מאוד אנשים בוחרים להחליף רכב לעיתים תכופות, הרי שאנחנו יכולים ליהנות מרכב יד שנייה באיכות גבוהה, ובמחיר משתלם.

רכב מסחרי יד שנייה – דוגמא לרכישה משתלמת

אחת הדוגמאות הטובות ביותר לרכישת רכב יד שנייה משתלמת מגיעה מהתחום של רכבים מסחריים. הרבה מאוד בעלי עסקים ובעלי מקצוע, יעדיפו לרכוש רכבים מסחריים יד 2 ולא לקנות רכב מסחרי יד ראשונה, כלומר רכב חדש.

סיבה אחת לכך היא שאין להם צורך ברכב חדש. בין אם זה מבחינה מקצועית ובין אם זה מסיבות אחרות. הם יכולים להסתפק ברכב מסחרי יד שנייה, כל עוד הוא תקין, כל עוד הוא איכותי וטוב.

סיבה שנייה היא, הרבה יותר קשה למכור רכב מסחרי יד שנייה מאשר רכב פרטי יד שנייה. לכן, מראש אפשר לחסוך בהפסדים. רוכשים רכב יד שנייה, משקיעים בו הרבה כסף ברכישה וכך גם לא מפסידים באופן משמעותי במכירה.

סיבה שלישית היא, רכב מסחרי מגיע בדגמים שונים שמותאמים לצרכים של העסק הרבה פעמים. הרבה יותר קשה למצוא רכב מותאם לצורך של העסק. לכן, אם יש אפשרות לקנות אפילו רכב יד שנייה, זה משתלם בסופו של דבר.

איך רוכשים רכב בצורה נכונה

ראשית, יש לבחון מי החזיק ברכב קודם לכן ואילו שירותים הוא עשה בו. זה יכול ללמד אותנו על איכות הרכב וכן עד כמה הוא נשמר, כיצד הוא תוחזק על ידיו בעליו. בצורה כזו נוכל לדעת, האם משתלם לנו לקנות אותו או לא.

שנית, יש לבחון עלויות אחזקה, עלויות דלק, וכמובן עלויות רכישה, יש לבחון עד כמה זה משתלם מבחינה כלכלית להחזיק רכב מסחרי שכזה.